2019. július 31., szerda

Tárolj 50 000 zenét teljesen ingyen


A Google előszeretettel reklámozza azon funkcióit melyek épp beleillenek a marketing kampányába, hasznosságuktól teljesen függetlenül. A mai nap egy sokak számára teljesen ismeretlen funkció használatát fogom nektek bemutatni, ami nem más mint egy, a google tárhelyedtől független tároló, ahová feltöltheted a kedvenc zenéidet. E funkcióról ne mostanában várd a hivatalos promóciót, jelenleg a Spotify féle zene streaming szolgáltatás a divat és a Google is igazodik ehhez az üzletpolitikához. Az említett tárhelyhez kétféle módon férhetsz hozzá, az első csak egy egyszerű zenefeltöltő, a másik pedig egy egy kicsit komplexebb.

1.) Feltöltés böngészőből

Ez a lehetőség a Google Play Music webes változatában érhető el, kizárólag számítógépről. A szolgáltatás megnyitása után kattintsunk a bal felső sarokban lévő legördülő menüre és válasszuk ki a zene feltöltése opciót.
A gombra kattintva innentől nincs más dolgunk, mint a megjelenő ablakba belehúzni az adott .mp3 fájlokat, vagy a "Kiválasztás számítógépről" gombbal egyenként megjelölni azokat.




2. Számítógépen keresztüli szinkronizáció

Ha a gépeden tárolod az iTunes-on vásárolt zenéid, albumjaid és szeretnéd tárolni, akkor az első pontban felvázolt lehetőség egy kicsit hosszadalmas lehet számodra, sokszor el is fordulhat, hogy olyan zenét szeretnél feltölteni amit már egyszer megtettél, ezzel is időt és tárhelyet veszítve. A Google Music Manager azzal igyekszik levenni a válladról ezt a terhet, hogy ezt a feladatot magára vállalja.


A linkre kattintás után nem kell mást tenni, mint elfogadni a felhasználói feltételeket majd a Zenekezelő letöltése gombra kattintani. A program telepítése nem igényel túl sok figyelmet, a megnyitás után automatikusan installálja is magát, ám ezt követően be kell jelentkeznünk a google fiókunkba.

FONTOS: A Google nem engedi korlátlan számú zenefiókba a feltöltést, így abba a fiókba jelentkezz be, ahol a zenéidet szeretnéd tudni!


Telepítés után ki kell választanunk, hogy fel vagy pedig le szeretnénk tölteni a zenéket. Ez a beállítás lényegében teljesen mindegy, mert mindkét funkciót el tudja látni a szoftver a későbbiekben.


Azt is meg kell megadni, hogy milyen helyeken keresse őket. Alapból felkínálja az iTunes, Windows Media Player és a Zene mappa szinkronizációját, de ha máshonnét akarod feltölteni arra is lehetőséged van az "Other Folders" gombra kattintva ki tudod választani az alkönyvtárakat ahol a zenéket tárolod.


A Next gombra kattintva arra kér majd minket, hogy erősítsük meg, hogy biztosan jó helyet választottunk. (Nem kell félni, később is hozzá lehet könyvtárakat.) Ha ezzel megvagyunk, a következő felugró ablakban kattintsuk a "Yes" gombra, és láthatjuk ahogy a rendszer elkezdi a zenék feltöltését. Ha a későbbiekben új zenét helyezel ebbe a mappába, azt is automatikusan feltölti.

Az ide feltöltött zenéket mostantól bármilyen eszközön meg tudod hallgatni, beállíthatod, hogy melyikeket töltse le a telefonod. Lejátszási listákba kategorizálhatod őket, szerkesztheted a küllemüket. Ha hiányzik az előadó, vagy a szám címe akkor azt is tudod szerkeszteni több másik információval együtt. Ha nem találja a telefonod a frissen feltöltött zenéket, akkor az alkalmazás Beállítások -> Frissítés gombja biztosan előhívja majd őket.

Ha valamilyen beállítást módosítani szeretnél, akkor a szoftver ikonját a tálcán találod, egy sárga fejhallgatót kell keresned.

Jobbra kattintással meg tudod nyitni a Beállítások (Options) menüt.


Az upload menüben lehetőségünk van még több könyvtárat hozzáadni, vagy eltávolítani, illetve kikapcsolni a mappa szinkronizációt. A Download menüben letölthetjük vagy a teljes könyvtárunk zeneállományait, vagy a Google Play musicon vásároltakat, az Advanced azaz haladó menüben pedig beállíthatjuk a feltöltési sebesség korlátot, illetve kikapcsolhatjuk, hogy a program összeomlás esetén a naplót továbbítsák a Google felé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése